INLOGGEN
Volg ons:
 
     
   
Nieuws terug

Op deze pagina vindt u de meeste actuele nieuwtjes uit de kantoorbranche.  

 

Thuiswerken

Steeds meer mensen werken thuis. Zo was Nederland in 2018 koploper van Europa als het neerkomt op thuiswerken: zo'n 14% van de werknemers tussen 15 en 64 gaf aan regelmatig thuis te werken. Wereldwijd is het aandeel zelfs nog groter. Volgens het Amerikaanse adviesbureau Strategy Analytics zal het aantal mensen dat een of meer dagen per week thuis werkt wereldwijd groeien naar 42,5% in 2022. In dit artikel gaan we eens kijken naar de voordelen van thuiswerken, maar ook waar je op moet letten bij het inrichten van een goede thuiswerkplek.

 

De voordelen en uitdagingen van werken vanuit huis

Een thuiswerkplek van Van Dooren!De toename van mensen die thuiswerken is niet geheel verrassend te noemen, want deze manier van werken biedt enorm veel voordelen. Wat dacht je van de reistijd die je bespaart en de vrije tijd die je hier voor terug krijgt? Of de brandstof die het scheelt? Uit meerdere onderzoeken blijkt eveneens dat thuiswerkers productiever en efficiënter zijn dan medewerkers die op kantoor werken en verlaagt thuiswerken het ziekteverzuim. Ook voor werkgevers zijn er dus genoeg voordelen om werknemers thuis aan de slag te laten gaan.

Toch kan leren thuiswerken ook uitdagend zijn. Wanneer je werkt en leeft in hetzelfde huis, gaan privé en werk als vanzelf in elkaar overlopen. Je moet thuiswerken dan ook gaan behandelen als gewoon werken: houd gezette werktijden en pauzes aan en laat je tijdens het werk zo min mogelijk afleiden door de anderen in huis. Werk je thuis aan de keukentafel? Dan kan dit een flinke uitdaging blijken: het gaat allemaal een stuk gemakkelijker als je een goede, gezonde werkomgeving inricht.

 

Het inrichten van een goede thuiswerkplek

Veel mensen vergeten al snel dat een kantoor er op ingericht is om te werken en dat hierbij rekening gehouden is met de werknemer. Dit betekent steeds vaker dat er een ergonomische bureaustoel en een zit-sta bureau staat. De eettafel en de keukenstoel zijn niet in te stellen op de juist werkhoogte, waardoor veel mensen na een paar weken thuiswerken klachten ontwikkelen: denk hierbij aan nek-, schouder- en rugklachten, variërend van spit en RSI-klachten tot hoofdpijn of een stijve nek. Werk je ondanks deze klachten toch door, dan kan een slechte werkhouding zelfs leiden tot chronische klachten en in extreme gevallen zelfs tot arbeidsongeschiktheid.

 

De juiste werkhouding

Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat je een goede houding kan aannemen tijdens het werken, óók als dit thuis is. Let er daarom op dat, wanneer je achter een bureau zit, de hoeken tussen boven- en onderarmen en bij je knieën 90 graden te zijn en dat je armleggers op dezelfde hoogte afgesteld staan als je bureau. Daarnaast is het belangrijk dat je in beweging blijft: ga daarom regelmatig staan, wissel zittend en staand werken af en vervang de wandeling naar de koffieautomaat voor een blokje om. Wil je meer weten over waar je op moet letten voor een goede houding? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

 

Een ergonomische bureaustoel in huis

Het klinkt misschien duur en ingewikkeld, maar dat hoeft een ergonomische bureaustoel absoluut niet te zijn. In principe is een bureaustoel ergonomisch als de stoel zodanig is ingesteld dat je een goede houding aan kan nemen, je lichaam goed wordt ondersteund en spiergroepen worden ontlast. Toch komt het er meestal wel op neer dat een stoel enige verstelbaarheidsopties nodig heeft om je perfect te kunnen ondersteunen bij een goede werkhouding. Ben je op zoek naar een goede bureaustoel? Wij helpen je graag bij het kiezen van de optimale stoel. Daarnaast bieden we de mogelijkheid tot een proefplaatsing, waarbij je de bureaustoel kosteloos thuis kan uitproberen.

 

 

 

 

WINKELWAGEN
geen items
Totaal:
€ 0,00
Code Aantal
Bestel via productcode
CONTACT
Havenkade 46
3241 EM Middelharnis
Tel: 0187-499533
Fax: 0187-492622
KvK 54733138
BTW nr. 144127581B01
Snel bestellen, bel ons!